вторник, 16 июня 2015 г.

Серцева недостатність. Лікування захворювання народними засобами

Серцева недостатність. Лікування захворювання народними засобами Серцева недостатність - це дуже складне захворювання, викликане, головним чином, зниженням здатності скорочуватися у серцевого м'яза. Відбувається через її фізичного перевантаження і загальної перевтоми серця (через гіпертонію, серцевих захворювань і ін.). Також появі серцевої недостатності сприяють порушення кровопостачання в серці (інфаркт міокарда), міокардит, токсичні впливи на серце (наприклад, хвороба базедова), і т. Д. При серцевої недостатності утворюється застій в потоці крові, а також своєрідні пробки, так як ослаблена серцевий м'яз не забезпечує нормального системного кровообігу. Поширена найбільше лівошлуночкова серцева недостатність, яка характеризується і застоєм крові в легенях. Людина ходить і бігає із задишкою, у нього з'являється ціаноз і навіть кровохарканням. Якщо серцева недостатність в правому шлуночку, то це призводить до венозного застою в системному кровотоці, що супроводжується набряками, збільшенням розміру печінки і т. Д. В результаті наявності у людини серцевої недостатності його органи і тканини дуже сильно страждають від гіпоксії, ацидозу та інші захворювань обміну речовин. Гостра форма захворювання частіше присутній в лівому шлуночку серця. Проявляється це захворювання приступом астми в серце. Лікування серцевої недостатності народними методами: 1. Застосування меду. Всім хворим потрібно з'їдати по 1 чайній ложці меду 2-3 рази на день. Його додавати в молоко, сир, до фруктів і т. Д. Не можна додавати мед до гарячого чаю. Так він втрачає свої корисні властивості. Це призведе тільки до потовиділенню і підвищеної роботі серця. А це вже додаткове навантаження на хворе серце, яка просто не желательна.2. Зібрати в кінці літа плоди лікарського шипшини і посушити. Приготувати з них настій, взявши їх у співвідношенні з водою 1 столова ложка на 2 склянки окропу. Поставить на плиту ємність з шипшиною і кип'ятити десять хвилин, остудити і додати столову ложку меду. Пити рекомендується по чверті склянки 2-3 рази на день.3. 100 г свіжого сиру обов'язково з'їдати щодня день.4. Залити вівсяні зерна водою у співвідношенні 1:10, настоювати ніч, вранці процідити. Пити рекомендується по півсклянки два-три рази на день до еди.5. 100 г вівсяної крупи залити літром холодної води, настояти 4 години, варити до загустіння і є, як кашу.6. Корисно жувати лимонну кірку. Вона багата ефірними масламі.7. Вживати на порожній шлунок 1 великий зубчик часнику. З'їсти його з шматочком чорного хліба. Можна посолити немного.8. Тибетська Медицина рекомендує 30 г ядер волоських горіхів, 2 0 г родзинок, 20 г сиру. Продукти нарізати дрібно і перемішати. Це разова доза.9. Є більше абрикосів і курагі.10. Один стакан ягід калини заповнити літром гарячої води, кип'ятити протягом 8-10 хвилин, процідити, додати 3 столові ложки меду. Пити рекомендується по півсклянки три-чотири рази на день.11. Кардамон в малих дозах використовувати, як добавку в чай ??і до овочів. Він стимулює роботу серця, покращує дихання, стимулює апетит, полегшує біль і знімає газоутворення. Використовується в Індійській медіціне.12. Одну чайну ложку квітів конвалії залити склянкою окропу, кип'ятити десять хвилин, остудити, процідити. Приймати по столовій ложці тричі на день.13. Взяти корінь валеріани і подрібнити їх. Додати холодну воду в співвідношенні 1 столова ложка на склянку води. Наполягати 8-12 годин. Приймати по 1 ст. л.3-4 рази на день.14. 4 столові ложки трави пустирника залити окропом, поставити ємність на плиту і нагрівати на водяній бані 15 хвилин, охолодити, процідити. Віджимають через складену в декілька шарів марлю. Отриманий настій довести до початкового об'єму. Приймати по третині склянки 2 рази на день за годину до еди.15. Приготувати настоянку з пустирника. Траву рослини залити 70% спиртом у співвідношенні 1: 5. Приймати рекомендується по 30-50 крапель 3-4 рази на день.16. Настій з листя наперстянки шерстистої. Рецепт приготування настою: 0,5-1 г листя на склянку води. Приймати по 1 ст. л.3-4 рази на день.17. 15 грам ефедри залити 2-3 склянки води. Поставить на плиту і варити, по не залишиться половина обсягу лікарського засобу. Приймати по дві столові ложки два-три рази на день до їжі протягом двох-трьох місяців подряд.18. Одну чайну ложку м'яти залити склянкою окропу, настоювати протягом 20 хвилин, процідити. Пити натщесерце за півгодини до еди.19. Залити одну-дві чайні ложки трави цикорію склянкою окропу, настоювати двадцять хвилин, процідити. Пити по півсклянки два-три рази на день до еди.20. 10 г трави сіруватого желтушника залити склянкою води, настояти, приймати по 1 чайній ложці тричі на день. Цей рецепт дійшов до нас із Стародавнього Ріма.21. 2-3 ст. ложки трави звіробою на 2 склянки окропу. Наполягати. Приймати по півсклянки три-чотири рази на день до еди.22. 2 столові ложки лікарської рослини під назвою Шандра залити склянкою холодної води, настоювати на киплячій водяній бані протягом 15-20 хвилин, остудити, процідити. Приймати по 1 ст. л. 4-5 разів на день протягом 2-3 недель.23. Одну столову ложку сушених ягід глоду на склянку окропу. Настоювати 2 години в термосі. Приймати по 1-2 столові ложки 3-4 рази на день до еди.24. 10 г ягід глоду в 100 мл горілки, настояти 10 днів. Приймати по 10 крапель в 1/2 склянки води 3 рази на день до еди.25. Приготувати трав'яний збір з таких рослин: квітки глоду-5 частин, трава горця-3 частини, трава хвоща польового -2 частини. 2 г суміші заварити 1 склянкою окропу, залиште на 1-2 години, процідити. Випити протягом дня.26. Рецепт приготування такого трав'яного збору. Склад: пустирник 15 г, сухоцвіт травяная15 г, квіток глоду 15 г, ромашки квіток 5 г. Столову ложку суміші на склянку окропу, 8:00 наполягати. Пити по 1/2 склянки 3 рази на день за годину після еди.27. Коріння валеріани-1 частина, плоди анісу-2 частини, трава деревію -1 частина, листя меліси - 1 частина. Столову ложку суміші залити 1 склянкою окропу, залиште на 30 хвилин. Приймати протягом дня.28. Трава деревію 5 частин, 4 частини трави звіробою, трави і квіток арніки 1 частина. Одну столову ложку суміші залити 1 склянкою холодної води, залишити на 3 години, Варити 5 хвилин. Витримати 15 хвилин. Випити протягом дня.29. Сухі подрібнені коріння родіоли рожевої залити 70% спиртом у співвідношенні 1:10. Наполягати 7 днів. Приймати по 10-20 крапель 3 рази на день.30. Сушений і подрібнений корінь женьшеню залити 70% спиртом у співвідношенні 1:10. Наполягати тиждень. Приймати по 10-15 крапель 2-3 рази на день. <назад вперед>

Комментариев нет:

Отправить комментарий