воскресенье, 14 июня 2015 г.

Відновлюємо печінку народними методами

   Юрій Константинов відновлює печінку народними методами Передмова Всі численні захворювання печінки - а їх налічується до півсотні - об'єднані одним, дуже підступним ознакою - довго залишаються непомітними. Печінка - воістину унікальний орган, який здатний виконувати свої функції навіть при 20% збереженої тканини. І цих 20% вистачає, щоб весь організм функціонував нормально. Це не повинно розхолоджувати людини і налаштовувати на оптимістичний лад. Печінка потрібно берегти і підтримувати в здоровому стані. Що ж може нашкодити печінці? При перевищенні допустимої дози алкоголю печінка починає накопичувати надлишки алкоголю і продуктів його розпаду, які руйнують клітинні мембрани гепатоцитів (клітин, з яких складається печінка), в результаті вміст клітини як би «випливає» і провокує запальні реакції. Приймати алкоголь більше 20мг на добу можна лише зрідка і в тому випадку, якщо всі аналізи в порядку. Головний удар від впливу ліків приймає на себе печінку, яка бере участь у їх розщепленні. Гепатоцити не справляються з навантаженням, збільшуються в розмірах, в них починається відкладатися жир, якого в нормі бути не повинно. Відбувається так зване жирове переродження печінки. Слід приймати ліки, чий вплив на печінку зведено практично до нуля. Це таблетки, що не метаболізуються (тобто не переробляються) клітинами печінки, а виводяться через нирки. Користуватися потрібно ліками, що мають мінімальне побічна дія. Сучасна їжа, занадто жирна їжа, дефіцит вітамінів змушують печінку виробляти більше жовчі. Жовчний міхур і його шляху забиваються залишками білкового гниття і холестерином. Частина жовчі через кров розноситься по організму, вражаючи всі органи і системи. Так розвиваються жовчнокам'яна хвороба, панкреатит, цукровий діабет, захворювання шлунка та серцево-судинної системи. Для підтримки печінки потрібно регулярно пролечиваться народними засобами, очищати печінку і жовчовивідні шляхи за допомогою відварів і настоїв лікарських рослин. Дуже обережно потрібно ставитися до різних дієт з метою схуднути або поліпшити фігуру. Не можна прагнути розлучитися з усім зайвою вагою відразу. Оптимальний для здоров'я печінки темп схуднення - 0,5-1кг на тиждень. Обмежуючи себе в їжі, захищайте печінку за допомогою гепатопротекторів. По можливості потрібно позбутися малорухливого способу життя. Декілька разів на тиждень відвідувати тренажерний зал, правильно харчуватися і щорічно проходити комплексне обстеження організму, приділяючи особливу увагу стану печінки. При розладах печінки спостерігаються так звані НЕ печінкові прояви: -слабкість, -недомоганіе, -болі в суглобах, -болі в м'язах, -висипанія або крововиливи на шкірі, -Зміни периферичної крові (анемія або інші),-ознака ураження нирок (зміни в аналізах сечі). Захворювання печінки і жовчовивідних шляхів нерідко супроводжуються нервово-психічними розладами. Тому що частим проявом інтоксикації є неврастенія. Симптоми: -немотівірованний гнів, -несдержанность в емоціях, рухового рухливість або навпаки - загальмованість, -фізична і психічна стомлюваність, -обідчівость, недовірливість. Хворі скаржаться на головний біль, -відчуття тяжкості в голові, -запаморочення, -тяжесть в області серця, -сердцебіеніе, -розлади в статевій сфері. Якщо проявилися ці ознаки, варто перевірити печінку, а не покладатися на заспокійливі. Лікування захворювань печінки - завдання дуже складне, оскільки майже при кожному з них бувають порушені багато інших системи та органи. Тому лікування вимагає індивідуального підходу і тривалого застосування лікарських препаратів для відновлення всіх функцій печінки. Як працює печінка Печінка є однією з найбільш значних залоз травної системи людини. Якщо уявити собі фільтр, який не тільки очищає від баласту проходять через нього продукти, але і вельми доцільно перетворює їх хімічний склад, то роль такого фільтра в нашому організмі відіграє в першу чергу печінку. Її називають «головною хімічною лабораторією» організму. У печінці відбувається близько 20млн різних хімічних реакцій в хвилину. Її вага становить близько 1,5 кілограма і розташована вона безпосередньо під куполом діафрагми в правому підребер'ї. Структура печінки складається з двох часток: правою і лівою, кожна з яких додатково включає в себе майже 100 000 маленьких відділень (тому досить часто цей орган людського організму порівнюють саме з губкою). Завдяки печінки в людському організмі виконується безліч життєво важливих функцій (близько 500), вона накопичує живильні речовини - глікоген, залізо, різні вітаміни, виробляє жовч, яка розщеплює і засвоює жири, бере участь у регуляції рівня глюкози в крові. Однак найбільш важливими функціями печінки є бар'єрна функція (знешкоджує токсини і отрути в організмі, видаляє і захищає організм від злоякісних бактерій, бере удар на себе при незбалансованому харчуванні і під час отруєння), метаболічна функція (обмін речовин в організмі: вуглеводний, білковий, жировий , пігментний, мінеральний) і жовчовидільної функція. Саме завдяки різноманіттю своїх функцій печінку і називають фільтром організму. Унікальна функція печінки - це її здатність до загоєнню і відновленню, людина завдяки даній функції здатний вижити навіть після видалення 70% її тканини. Одна з найважливіших функцій печінки - вироблення жовчі. Ця зеленувато-жовта рідина різко гіркого смаку утворюється в печінкових клітинах із загиблих червоних кров'яних тілець - еритроцитів. Синтезуючи жовч і виводячи її в кишечник, печінка не тільки звільняє організм від розпалися еритроцитів; одночасно вона створює хімічно активне з'єднання, необхідне для переварювання жирів їжі. З печінкових клітин жовч надходить в жовчні капіляри. Капіляри зливаються, утворюють жовчні ходи, які врешті-решт з'єднуються в загальний жовчний проток, що прямує в дванадцятипалу кишку. Від нього відходить відгалуження до жовчного міхура. Енергію для життєдіяльності дає нам їжа. Але як би не були доброякісні продукти, як би добре вони б не перетравлюється в шлунку і кишечнику, клітини нашого організму не можуть використовувати їх, поки складові елементи їжі не пройдуть спеціальної обробки в печінці. Ось чому венозна кров, забирає розщеплені харчові речовини з шлунку і кишечника, направляється насамперед у печінку. Так печінку отримує речовини, необхідні їй самій для харчування. Тільки кисень надходить в печінку окремо, теж з кров'ю, але через печінкову артерію. Однак печінку використовує для своїх потреб лише частина цих продуктів. Основна їх кількість тут перетворюється таким чином, що вони стають придатними для живлення всіх інших клітин організму. Одночасно відбувається знешкодження отруйних сполук і деяких мікроорганізмів. Білки їжі надходять у печінку, розщеплені на складові частини - амінокислоти. Тут з амінокислот забирається отруйна сполука - аміак, який потім синтезується в сечовину і видаляється з організму через нирки і сечовидільну систему. Печінка не тільки забезпечує переварювання жирів у кишечнику, виділяючи туди жовч, а й може накопичувати запаси жиру в своїх часточках. А потім, коли необхідно, вона перетворює жир в вуглеводи, в глюкозу. Тут же утворюється жироподобное речовина - холестерин, який грає важливу роль в утворенні жовчних кислот, ряду гормонів, у регулюванні проникності клітин і в інших процесах. Але особливо важлива участь печінки у долі вуглеводів їжі, містяться головним чином у продуктах рослинного походження. Організм постійно потребує глюкози, яка, як відомо, утворюється в результаті розпаду вуглеводів у кишечнику. Кількість глюкози в крові, що омиває всі клітини нашого тіла, становить близько 0,07-0,1%. Значне відхилення від цієї цифри може викликати різні хворобливі зміни в організмі, часом дуже важкі. Печінка, як чуйний прилад, стежить за сталістю складу глюкози в крові. Коли з кишечника її надходить дуже багато, печінка перетворює глюкозу в нерозчинний з'єднання - глікоген - і відкладає його про запас у своїх часточках. У разі ж підвищеної потреби організму в цукрі, наприклад під час посиленої мозкової або м'язової роботи, а також при голодуванні, глікоген знову перетворюється на глюкозу і надходить у кров. Печінка може синтезувати глікоген навіть з молочної кислоти - шкідливого продукту, що утворюється в скелетних м'язах в процесі їх роботи. Вона здатна, крім того, затримувати в собі зайву воду і не допускати розрідження крові. Печінка може, нарешті, зберігати запаси мінеральних солей і вітамінів, а два з них - вітамін А і В - навіть виробляти. Якщо в організм потрапляє який-небудь отрута або хвороботворні мікроби, в печінці з ними починають вести боротьбу в першу чергу так звані зірчасті клітини. Вони є складовим елементом стінок кровоносних капілярів, які пронизують печінкові часточки, захоплюючи отруйні сполуки, зірчасті клітини в союзі з печінковими знешкоджують їх. При цьому доведено, що зірчасті клітини здатні виходити зі стінок капілярів і вільно пересуватися. Таким чином, ці клітини знаходять велику свободу для своїх корисних дій, знаходять здатність опинятися там, де вони необхідні організму в першу чергу. Печінка бере участь в утворенні близько половини всієї виробленої організмом лімфи, а також сечовини (кінцевого продукту білкового обміну). Печінка володіє також здатністю переводити в неотруйні з'єднання свинець, ртуть, миш'як, алкоголь та інші отрути. Але, на жаль, ця здатність печінки не безмежна. Коли вона чомусь слабшає, отруйні продукти починають прориватися крізь загороджувальний печінковий бар'єр в загальний кровотік, виникають різні хворобливі зміни у всьому організмі, ось чому так важливо дбайливо ставитися до печінки, яка надійно захищає наше здоров'я. Таким чином, можна сказати, що основними функціями печінки є: 1.Участіе у травленні (утворення і виділення жовчі): печінка виробляє жовч, яка надходить в 12-палої кишки. Жовч бере участь в кишковому травленні, сприяє нейтралізації кислої кашки, що надходить із шлунка, розщеплює жири і сприяє їх всмоктуванню, надає збудливу дію на перистальтику товстого кишечника. За добу печінка виділяє до 1-15 літрів жовчі. 2.Барьерная функція: печінка знешкоджує отруйні речовини, мікроби, бактерії і віруси, що надходять з кров'ю і лімфою. Також в печінці розщеплюються хімічні речовини, в тому числі лікарські препарати. 3.Участь в обміні речовин: всі поживні речовини, всмоктуються в кров з травного тракту, - продукти перетравлення вуглеводів, білків і жирів, мінерали і вітаміни - проходять через печінку і в ній переробляються. При цьому частина амінокислот (фрагментів білків) і частина жирів перетворюються в вуглеводи, тому печінка - найбільше «депо» глікогену в організмі. У ній синтезуються білки плазми крові - глобуліни і альбумін, а також протікають реакції перетворення амінокислот. У печінці синтезуються також кетонові тіла (продукти метаболізму жирних кислот) і холестерин. Печінка - це своєрідна комора поживних речовин організму, а також хімічна фабрика, розташована між двома системами - травлення і кровообігу. Порушення роботи цього складного механізму є причиною численних захворювань травного тракту, серцево-судинної системи, особливо серця. Існує найтісніший зв'язок системи травлення, печінки і кровообігу. Хвора печінка Причини захворювання печінки Хвороби печінки можуть бути викликані такими факторами: -врождённие дефекти або пошкодження, отримані при пологах, -порушення обміну речовин або інші порушення життєдіяльності організму, -вірусние та бактеріальні інфекції, -алкоголь, -наркотікі, -токсичні речовини, - гепатити та цирози, -визначення ліки, які токсичні для печінки (лікарська інтоксикація), -харчові отруєння, -Травми або каліцтва. Ознаки захворювання печінки Захворювання печінки досить різноманітні і разнолики. Печінка дає знати про те, що вона хвора, вже тоді, коли хвороба починає прогресувати, Анев початку хвороби. Коли людина скаржиться на те, що у нього достатньо часто болить правий бік або болить праворуч під ребрами - це швидше за все свідчить про те, що необхідно проводити лікування печінки. Якщо є відчуття постійної і ниючий біль протягом усього дня, якщо при фізичному навантаженні або тряскою їзді біль посилюється, якщо болить праворуч під ребрами і додатково у людини відсутній апетит, присутній нудота, печія або навіть блювота - це вказує на те, що болить печінка . Також при захворюванні печінки можуть бути головні болі, свербіж шкіри, може спостерігатися крововиливи на шкірі і схильність до непритомності. Якщо людина помічає у себе поява млявості, слабкості, швидкої стомлюваності, порушення циклу у жінок і слабка ерекція у чоловіків, жовтий відтінок кольору шкіри, і при цьому ще й колір сечі стає темним і знебарвлюється кал - значить необхідно провести лікування печінки. Іноді, бувають випадки, що у хворого не «болить праворуч під ребрами», і він описує симптоми, які дуже схожі на симптоми грипу або перевтоми - це також може бути сигналом, що з печінкою не все гаразд. Таким чином, основними симптомами, що свідчать про можливі захворювання печінки є: -тяжесть і біль у правому підребер'ї, особливо після прийому рясної важкої їжі, -горечь у роті, -тошнота, блювання, -зниження апетиту, підвищена стомлюваність, -желтізна шкіри і склер, -Поява судинних «зірочок» на животі, -збільшення печінки в розмірах (в нормі печінка не виступає з-під ребер), -зуд шкіри. Тест для попереднього визначення стану печінки 1.Цвет особи змінився на гірше? 2.В останнім часом шкіра стала сухою або, навпаки, надто жирної? 3.Белкі очей відливають жовтизною? 4.На обличчі проступили судинні зірочки або пігментні плями? 5.Беспокоіт важкість у правому підребер'ї? 6.Волоси швидко салятся, з'явилася лупа? 7.Не вдається позбутися від прищів? 8.Плохая переносимість жирної їжі? 9.Ви натуральний (-а) блондин (ка)? 10.Есть чи зайву вагу або целюліт? 11.Недавно Ви пройшли курс лікарської терапії? 12.Язик покритий жовтуватим нальотом? 13.Бистрая стомлюваність, раздражаемость? 14.Плохой апетит? 15.Во роті постійно відчувається присмак гіркоти? 16.Склонность до алергії? За кожну відповідь «ні» дається 1 бал, «так» - 5 балів. Результати: До 25 балів: ви правильно харчуєтеся і ведете здоровий спосіб життя - ваша печінка в прекрасному стані. Від 26 до 50 балів: подбайте про печінки. Розвантажити її хоча б на 1-2 тижні, дотримуючись дієтичного харчування. Від 51 до 80 балів: здайте біохімічний аналіз крові на печінкові ферменти і зробіть УЗД печінки - схоже, вона у вас не в порядку. Які захворювання пов'язані з печінкою: -порокі розвитку печінки, -Травми печінки, -абсцесси печінки, -паразітарние абсцеси печінки, -бактеріальние абсцеси печінки, -ехінококкоз печінки, -альвеококкоз печінки, -опісторхоз печінки, -непаразітарние кісти печінки, -хронічні специфічні запальні захворювання печінки, -синдром портальної гіпертензії, печінкова недостатність, -желтуха, -рак печінки, -гепатобластома, -гепатоцеребральная дистрофія. До яких лікарів звертатися для обстеження печінки: гепатолог, геастроентеролог, трансплантолог. Діагностика можливих захворювань печінки 1) Ультразвукове дослідження печінки може показати наявність новоутворень, кіст, гемангіом, глистяні інвазії, наявність хронічного процесу в печінці, такого, як гепатит, цироз. 2) Біохімічний аналіз крові з визначенням печінкових ферментів цитолізу (або некрозу клітин печінки) - ACT і АЛТ, показників холестазу (тобто порушення утворення і виділення жовчі) - рівнів лужної фосфатази, ГГТ і білірубіну, показників білково-синтетичної функції печінки - рівнів альбуміну, протромбінового індексу, холінестерази та деяких інших. Підвищення білірубіну свідчить про наявність страждання печінки будь-якої природи. Збільшення трансаміназ (ACT, АЛТ) у кілька разів - це може бути ознака вірусного або запального ураження печінки. Печінка відіграє роль і в білковому обміні, тому зниження білків може так само свідчити про ураження печінки. Підвищення лужноїфосфатази може відбуватися при застої жовчі. Лікування. Лікування. Лікування. Лікування комплексне. Механічний вплив такої кісти призводить до порушення функції ураженого органу. Лікування. Лікування. Так як личинки паразитів знаходяться безпосередньо в м'язах річкової риби, то при її обробленні (у разі використання ножа, тарілки, обробної дошки для інших цілей) відбувається забруднення обробного інвентарю та обсіменіння інших продуктів. З'являються постійні болі у правому підребер'ї, що нагадують жовчну кольку, що переходять у праву половину грудної клітки. Лікування. антигістамінні препарати; сорбенти; Лікування. Лікування. Лікування. Лікування. Лікування. Профілактика. Лікування. Лікування. Лікування. Правильно харчуйтеся. Лікування. Тільки в цьому випадку можна розраховувати на успіх. Лікування. Лікування. Лікування. 1 ст. л. 1 ст. л. 1 ст. л. 1 ст. л. 1 ст. л. л. л. Настояти 20 хвилин. 3 ст. л. л. 1 ст. л. л. л. Настояти 20 хвилин. л. л. л. л. л. меду. Приймати по 1 ст. л. 3 рази на день. л. л. 2 ст. л. Настояти 40 хвилин. Приймати по 1 ст. л. Процідити. Приймати по 1 ст. 2 ст. Приймати по 0,5 склянки 3 рази на день. 2 ст. Приймати по 0,5 склянки 3 рази на день. 1 ст. л. 2 ст. л. на склянку окропу. 2 ст. л. на склянку окропу. л. 2 ст. л. на склянку окропу. 2 ст. л. на склянку окропу. Приймати по 1 ст. л. 2 ст. л. 2 ст. л. на склянку окропу. 2 ст. л. на склянку окропу. Відвар з 1 ст. л. збору на склянку води. л. л. л. Остудити, процідити. 2 ст. л. 1 ст. л. Процідити. 1 ст. л. л. л. Настояти 20 хвилин. 1 ст. л. 1 ст. л. л. л. Настояти 20 хвилин. л. Настояти 40 хвилин. 1 ст. л. 1 ст. л. 1 ст. л. л. л. Настояти 30 хвилин. Настій: 2 ст. л. Настояти 30 хвилин. Настій: 2 ст. л. Настояти 30 хвилин. л. Настояти 40 хвилин. л. л. л. л. 3 рази на день за 30 хвилин до їжі. Приймати по 0,5 склянки 4 рази на день. Курс лікування 4 тижні. л. Випити протягом дня. л. л. л. л. л. БАД. Не поспішайте. Результат не змусить себе довго чекати. Температура їжі звичайна. Супи. М'ясо та птиця. Молочні продукти. Крупи. Овочі. Напої. Жири. Супи. М'ясо та птиця. Молочні продукти. Крупи. Бобові. Овочі. Напої. Жири. Суниця. Лосось. Яблуко. Картопля. Покращує перистальтику. Багато енергії. Овес. Антиоксидант. Гарбуз. Кропива. Малина. Імбир. Абрикос. Інжир. Петрушка. Лук. Фенхель. Оливки. Йогурт. Грейпфрут. Лляне насіння. Огірок. Журавлина.

Комментариев нет:

Отправить комментарий